Tuesday, May 31, 2011

TRADE BANK PHOTO 2

Baca isi kerangka kerja no 1.
Masa candle besar terjadi : 3 , 4 ,5 petang dan 8 ,9,10 mlm (jam
malaysia ) ...cuba you perhati market 23/09 (gambar kiri)....dari
sideway market dari 5 pagi sampai jam 2 ptg size candle kecil kecil antara
14 pip,12pip,6pip,3pip.....tiba tiba candle jam 3 petang muncul candle
bersize besar sell bersize 37 pip ...APA BENDA NI ?...dan you all kena
faham market London baru Open...YES...ni lah candle Bank...dari
sideway market...sideway market...sideway market (minima 3 jam
...cantik 4 jam...7jam..ke atas ) tiba tiba bila masa masuk kepada
London Open (jam 3.4 & 5 ptg) muncul candle bersize besar 37
pip....APA NI ? ...tiba tiba saja mendominasi market ke arah sell....utk
sebagai panduan supaya kita tak tersilap mengenal pasti APA
SEBENARNYA YG
mengerakkan market kearah sell secara tiba tiba....bila

saya baca Idea dari Warren Buffet ...maka dari awal tahun lepas lagi
...saya membuat kajian demi kajian...demi kajian yg berterusan ...maka
secara perlahan lahan saya menulis Kerangka kerja...Bila lazimnya
berlaku.. (MASA)...oleh kerana Beliau menyarankan kerangka kerja ni
mestilah yg KUKUH ...maka saya terpaksa mengujinya berpuluh puluh
malah beratus kali...di samping saya tengok market market yg
lepas...begitu juga dgn sizecandle nya..dan sideway market
nya...Pembatalan nya...byk kali saya membuat perubahan ....samada
menambah atau mengurangi kepada isi isi kerangka kerja ...jadi
kerangka Kerja ini saya hasilkan ,bukan kajian 4 ...6 ..10 bulan tapi
melangkaui setahun dan saya uji ,bukan bepuluh kali malah ratusan
kali...baru lah saya menetapkan nya..Dari segi 1,Masa 2. sizecandle
3.sideway market 4.market batal 5.market terbaik .......matlamatnya
hanya satu saja iaitu mengesan kehadiran bank di pasaran forex.
..bila

dah PASTI...kita akan bersama sama bank tadi melabur (tumpang
makan)...so...jgn lah ada antara you all baru belajar sebulan dua bulan
dah kata OK...atau baru seminggu dua minggu belajar ,terus kata
pening lah...tak bole lah...tak faham lah...saya lebih setahun belajar
pun saya sabar...saya tak pernah kata tak bole lah,pening la atau saya
dah OK...


Trade Bank Cuba you perhati market bertarikh 24/09/10 (gambar
kanan)...perhati market dari pagi...sideway market...sideway
market...candle kecil...tiba tiba jam 4 ptg...market tiba tiba bergerak
buy kuat ...Apa Benda NI ?....hasil kajian saya....setelah saya uji
beratus kali...inilah Bank ...supaya mudah,dan saya baca nasihat
Warren Buffet,beliau menyarankan tulis dlm bentuk kerangka kerja
(Garis Panduan)....sebab tu saya tulis masa nya
berlaku...sizecandlenya ...jika sizecandle bawah 32 pip,ini bukan
Bank....bentuk marketnya..pembatalan nya...yg penting nasihat
Beliau,mestilah KUKUH ...utk kukuh..kena uji byk kali .....ok...tiba tiba
jam 4 ptg ...muncul candle besar size 65.....menurut isi kerangka kerja
(garis Panduan) ...jamnya berlaku ada saya tulis...YES...garis panduan
no 1. telah di penuhi.....baca garis panduan no 2...size candle
pula....65 pip...YES...juga di penuhi....baca garis panduan
no3....sideway market ....YES...juga di penuhi ...market tak
batal...maka ...kita telah berjaya mengesan kehadiran bank utk buy..
maka jam 5 ...kita bersama sama bank tadi melabur
buy...laju..laju..laju ...cepat kenyang...1 jam close...cukup la...nak
untung besar,bukan pip yg byk...ini cara yg salah...tapi gandaan yg
besar...cth lah 40 pip tapi gandaan 100 usd 1pip ...kenyang
juga...nasihat saya ....jika jumpa market terbaik (first Class)...saya
selalu gi tau rakan rakan rapat saya ...BOOOM...isitilah saya
la...mereka baru aje...mereka gi tau saya...seminggu satu atau 2 kali
masuk market pun dah kenyang ....modal tak besar mana pun....saya
tengok mereka gembira...saya pun tumpang gembira...mcm petang
khamis lepas tu EU...9/12/10 ...mereka sell bersama sama
bank...mereka tahu/faham itu market terbaik dan berlaku pd hari yg
terbaik utk melabur....saya dengar dengar...mereka bukan setakat
melabur mcm biasa...tapi mereka BOOM ....jujur dari hati saya...saya
kagum ....mengapa?....mereka baru aje..tapi cara mereka berfikir dan
bertindak seperti seorg millionaire...cara yg betul...tunggu market
terbaik dan hari terbaik...pastu...dah pasti...mereka BOOM betul
betul... jarang jarang masuk market.

1 comment:

  1. eToro is the most recommended forex broker for rookie and pro traders.

    ReplyDelete